Tiramisu reţetă cu fructe

Tiramisu reţetă cu fructe Intr-un platou cam de 25 x 25 cm si inalt de 4-5 cm se pune jumatate din cantitatea de piscoturi, nu prea inghesuite. Se mixeaza capsunile si zmeura iar la urma se

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. capsuni
  • 250 gr. zmeura
  • 100-150 gr. piscoturi
  • 4 galbenusuri
  • 80 gr. zahar pudra
  • 1/2 suc de portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 500 gr. mascarpone (brinza la 90% grasa
  • onctuoasa)

Mod de preparare

Intr-un platou cam de 25 x 25 cm si inalt de 4-5 cm se pune jumatate din piscoturi, nu prea inghesuite. Se mixeaza capsunile si zmeura iar la urma se trece printr-o sita sa nu fie simburi.

Se toarna jumatate din cantitate pe piscoturi.

Se separa galbenusurile si se freaca cu 80 gr. de zahar pudra, se spumeaza. Se adauga sucul de portocala si coaja rasa. Separat, se amesteca cu lingura de lemn in brinza italiana sa se inmoaie si se adauga putin cite putin amestecul cu oua.

Din nou, jumatate din amestec se toarna peste piscoturi, dupa care se reia operatia. Se pune restul de piscoturi, apoi sosul de fructe si se termina cu mascarpone. Se acopera cu un film plastic sa nu se usuce si se pune la frigider. Se serveste a doua zi (piscoturile avind timp sa se inmoaie), dar nu inainte de a bate frisca si se garniseste si cu citeva fructe intregi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca