Se freaca ouale cu zaharul pana devin o spuma, se adauga laptele, cacaoa, faina cernuta proaspat, drojdia (cat o nuca) si untul moale. Se amesteca toa
Se freaca ouale cu zaharul pana devin o spuma, se adauga laptele, cacaoa, faina cernuta proaspat, drojdia (cat o nuca) si untul moale. Se amesteca toate bine si se pune compozitia intr-o forma rotunda de tort, unsa si infainata.
Se coace blatul in cuptor preincalzit, la 180*C, timp de 40-45 minute.
Se scoate blatul copt din forma si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, intr-un vas se pune Nutella, pe foc mic, ca sa se topeasca. Se bate frisca cu intaritorul de frisca.
Se taie blatul in doua. Se pune primul blat pe o farfurie rotunda pentru tort, se unge cu 3/4 din cantitatea de Nutella, apoi se pune frisca batuta, se acopera cu al doilea blat, peste care se pune restul de Nutella, in asa fel incat sa acopere si marginile. Deasupra, peste Nutella se pun migdalele feliate si se presara zahar praf.
Tortul se tine in frigider pana la servire, cand il putem acompania de un vin alb demisec.
"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata! Imi place sa...
Prajitura cu branza si pruneOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj