Tort alb cu pepene galben

Tortul alb cu pepene galben este un tort potrivit de vara, delicios si aspectuos. Va puteti juca cu forma pepenelui, decupandu-l dupa bunul plac.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de pandispan (cu diametrul de 26 cm) - eu l-am cumparat.
  • Crema: 1 pepene galben ( cca. 1 kg) al meu a avut 1
  • 400
  • 5 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura lichior de cocos
  • 75 g. zahar
  • 20 g. gelatina
  • 500 g. frisca.

Mod de preparare

Blatul de pandispan se aseaza pe un platou si se fixeaza in jurul lui un inel pentru torturi. Acum vine o parte improvizata de mine: m-am gandit sa pun 2 straturi de blat, cu o crema, ceea ce am si facut: am pus o cutie de mascarpone, de la Galbani - cea mai buna- frecata cu un plic de 75 g. zahar praf, vanilinat. Crema asezata pe blat si apoi se pune deasupra celalalt blat. Pepenele se taie in 4, se scot samburii si se decojesc sferturi. Din pulpa de pepene se taie 2 felii groase de 2 cm. Cu un instrument special se scot apoi 12 inimioare, care se stropesc cu 1 lingura suc de lamaie si cu lichior de cocos dupa care se dau la frigider. Restul de pulpa de pepene se paseaza cu mixerul, impreuna cu zaharul si 4 linguri de suc de lamaie.

Gelatina se inmoaie cca. 10 minute in apa rece si se dizolva la foc moale. Se toarna in fir subtire peste piureul de pepene. Se introduce la frigider 15 minute. Se bate frisca. Cand piureul de pepene incepe sa se intareasca, se inglobeaza in el frisca.

Crema de fructe se repartizeaza pe blat si se niveleaza. Tortul se da la frigider cel putin 2 ore. Eu l-am lasat de seara pana dimineata. Cu putin timp inainte de momentul servirii, se indeparteaza inelul si se decoreaza dupa fantezie cu inimioare de pepene.

Reteta Tort alb cu pepene galben a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Pofta buna! Se serveste rece

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa