Tort Alcazar

Se bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia, se adauga nucile si se amesteca usor. Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara, capitonata cu hir

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • ¼ kg nuci date prin masina
  • vanilie
  • ulei. Crema : 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • ¼ kg unt
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 paharel cafea
  • 1 lingura cacao
  • 1 paharel rom

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul si vanilia, se adauga nucile si se amesteca usor. Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara, capitonata cu hirtie alba, unsa usor cu ulei, intinzindu-se cu lingura, ca stratul sa fie de grosime uniforma. Se coace la foc potrivit, iar cind este gata, se rastoarna pe un fund de lemn, se umezeste hirtia cu apa si se trge usor de pe tort. Se taie in doua sau trei foi egale pe lung si se unge fiecare cu urmatoarea crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, cafeaua, se pune pe foc si se amesteca mereu pina ce compozitia incepe sa se ingroase, fara insa sa fiarba. Se ia de pe foc, se amesteca cu cacao si se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma, se adauga romul si se amesteca cu compozitia fiarta; se freaca bine si se ung foile de tort. Tortul se imbraca cu aceeasi crema si se garniseste cu nuci pisate. Se serveste taiat in bucati triughiulare.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...