Tort AnnaMaria

Blat tip castagnaccio: Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compoz

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat tip castagnaccio: 300g faina de castagne
  • 375ml lapte
  • 4 oua
  • 45g unt
  • 75g zahar
  • 75g stafide
  • 100g nuci
  • alune padure
  • migdale
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 portocala (coaja rasa)
  • 1lamaie (coaja rasa)
  • esenta vanilie
  • Mousse de piersici: 400g piersici din compot
  • 200g frisca
  • 3 foi gelatina
  • vanillina sau un plic zahar vanilat
  • Mousse de castagne si cacao: 300g crema de castagne naturale la cutie
  • 40g cacao amara
  • 100g zahar pudra
  • 4 linguri cognac
  • 150g frisca

Mod de preparare

Blat tip castagnaccio:

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compozitie. Faina de castagne am cernut-o, am adaugat praful de copt si am adaugat-o putin cate putin si apoi coaja de portocala si lamaie.

Am adaugat si alunele, migdalele si nucile prajite in prealabil la cuptor si zdrobite. Si stafidele inmuiate jumatate de ora in apa calduta. Albusurile batute spuma cu un pic de sare le-am adaugat la crema usor amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.

Eu am mai adaugat si 2linguri de creme fraiche.

Am turnat compozitia in forma de tort unsa cu unt si infainata si-am bagat la cuptor la 180° pana la proba scobitorii.

Am scos blatul, l-am lasat la racit pe gratar si l-am impartit in doua.

Apoi am "scobit" fiecare blat.

Mousse de piersici:

Piersicile le-am facut bucati mici si le-am frulat..

Am batut frisca si-am amestecat-o usor in piureul de piersici. Gelatina inmuiata in putina apa rece am topit-o pe baie de aburi si-am turnat-o calduta. Crema rezultata am pus-o putin la frigider. Intre timp am preparat celalalt mousse.

Mousse de piersici:

L-am lasat mai putin dulce.

Am batut frisca. Am adaugat crema de castagne deja preparata apoi cacao amara si cognac-ul.

Mousse-ul rezultat este foarte teapan de aceea n-am mai adaugat gelatina.

Am inceput asamblarea tortului:

Inainte de a pune mousse-urile am insiropat putin fiecare blat cu sucul din compot.

Am pus peste primul blat mousse-ul de piersici.

Deasupra am continuat cu mousse-ul de castagne si deasupra celalat blat drept capac si l-am lasat peste noapte la frigider.

A doua zi l-am scos din forma. Am izolat cu crema de unt partea cu mousse-urile si l-am bagat iar la frigider pt jumatate de ora.

Dupa jumatate de ora l-am scos, l-am uns pe tot cu unt.

L-am imbracat in pasta de zahar si l-am decorat.
Reteta Tort AnnaMaria a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu ceapa verde

Partea a doua,ca doar nu faceam doar o pizza.....

Pizza cu ceapa verde
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii