Tort AnnaMaria

Blat tip castagnaccio: Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compoz

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat tip castagnaccio: 300g faina de castagne
  • 375ml lapte
  • 4 oua
  • 45g unt
  • 75g zahar
  • 75g stafide
  • 100g nuci
  • alune padure
  • migdale
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 portocala (coaja rasa)
  • 1lamaie (coaja rasa)
  • esenta vanilie
  • Mousse de piersici: 400g piersici din compot
  • 200g frisca
  • 3 foi gelatina
  • vanillina sau un plic zahar vanilat
  • Mousse de castagne si cacao: 300g crema de castagne naturale la cutie
  • 40g cacao amara
  • 100g zahar pudra
  • 4 linguri cognac
  • 150g frisca

Mod de preparare

Blat tip castagnaccio:

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compozitie. Faina de castagne am cernut-o, am adaugat praful de copt si am adaugat-o putin cate putin si apoi coaja de portocala si lamaie.

Am adaugat si alunele, migdalele si nucile prajite in prealabil la cuptor si zdrobite. Si stafidele inmuiate jumatate de ora in apa calduta. Albusurile batute spuma cu un pic de sare le-am adaugat la crema usor amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.

Eu am mai adaugat si 2linguri de creme fraiche.

Am turnat compozitia in forma de tort unsa cu unt si infainata si-am bagat la cuptor la 180° pana la proba scobitorii.

Am scos blatul, l-am lasat la racit pe gratar si l-am impartit in doua.

Apoi am "scobit" fiecare blat.

Mousse de piersici:

Piersicile le-am facut bucati mici si le-am frulat..

Am batut frisca si-am amestecat-o usor in piureul de piersici. Gelatina inmuiata in putina apa rece am topit-o pe baie de aburi si-am turnat-o calduta. Crema rezultata am pus-o putin la frigider. Intre timp am preparat celalalt mousse.

Mousse de piersici:

L-am lasat mai putin dulce.

Am batut frisca. Am adaugat crema de castagne deja preparata apoi cacao amara si cognac-ul.

Mousse-ul rezultat este foarte teapan de aceea n-am mai adaugat gelatina.

Am inceput asamblarea tortului:

Inainte de a pune mousse-urile am insiropat putin fiecare blat cu sucul din compot.

Am pus peste primul blat mousse-ul de piersici.

Deasupra am continuat cu mousse-ul de castagne si deasupra celalat blat drept capac si l-am lasat peste noapte la frigider.

A doua zi l-am scos din forma. Am izolat cu crema de unt partea cu mousse-urile si l-am bagat iar la frigider pt jumatate de ora.

Dupa jumatate de ora l-am scos, l-am uns pe tot cu unt.

L-am imbracat in pasta de zahar si l-am decorat.
Reteta Tort AnnaMaria a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii