Tort Bounty

Blat I:untul bucatele se topeste impreuna cu ciocolata pe foc mic amestecand intr-una. Cand s-a topit se adauga zaharul, apoi ouale mixate usor cu te

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat I:
  • 180 g unt
  • 200 g ciocolata amara
  • 350 g zahar
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • 100 g faina
  • 2 linguri faina cu agent de crestere
  • 40 g cacao
  • 100-150g unt de arahide
  • Blat II:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g amidon de cartofi
  • ciocolata Bounty
  • 4 linguri lichior de oua
  • Crema de orez cu cocos si ciocolata alba:
  • 100g orez
  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • jumatate de lamaie
  • 50 g ciocolata alba
  • 30 g fulgi de cocos
  • 100 g frisca
  • sare

Mod de preparare

Blat I:untul bucatele se topeste impreuna cu ciocolata pe foc mic amestecand intr-una.

Cand s-a topit se adauga zaharul, apoi ouale mixate usor cu telul.

Se amesteca faina cu cacao si se adauga compozitiei.

Compozitia rezultata se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra din loc in loc se pune untul de arahide cu lingurita.

Se pune tava in cuptorul incins la 150°C timp de 50 minute.

Cand s-a copt se lasa 10minute in tava si apoi se scoate blatul la racit pe suport.

Blat II: se mixeaza ouale cu zaharul pe bain-marie pana devine ca o crema.

Se ia de pe foc si se mixeaza in continuare pana la completa racire

Se adauga faina si untul topit…

Se pune jumatate din pasta rezultata in tava tapetata cu hartie de copt…

Deasupra se aseaza batoanele Bounty

Se acopera cu restul de pasta

Si se pune la cuptor la 160°C pentru 40-50min (depinde de cuptor)

Cand e gata se lasa la racit pe suport

Crema de orez cu cocos si ciocolata alba:

Se fierbe orezul 20 minute in laptele in care se adauga praful de sare si coaja de lamaie rasa.

Se adauga zaharul si se mai fierbe 20minute

Apoi se adauga nuca de cocos si ciocolata alba.

Se acopera cu pelicula transparenta si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit se amesteca cu frisca

Asamblarea tortului

In tava imbracata cu pelicula transparenta se pune blatul cu batoane Bounty si se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu 3 linguri de brandy

Deasupra se pune crema de orez

Apoi se pune blatul de ciocolata si unt de arahide insiropat si acesta din belsug.

A doua zi se scoate din tava si se decoreaza.


Reteta Tort Bounty a fost propusa de dora m

Alte retete:Tort Sah; Tortul meu de duminica

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

"Spanakopita"

Prietena mea Flori din Italia a postat pe blogul ei aceasta reteta atat de apetisanta incat nu am rezistat pana nu am...

"Spanakopita"
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii