Tortul cabana este un desert delicios, a carui reteta o gasiti printre multe alte retete de torturi si prajituri pe culinar.ro. Aveti nevoie de faina, untura, oua, smantana, cacao, zahar, esenta de rom si foi de napolitana.
Tortul cabana cu crema este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de tort se amesteca ingredientele pentru aluat si se imparte compozitia in 12 betisoare egale care se coc distantat. Pentru crema se pune laptele la fiert cu faina, galbenusurile, zaharul vanilat, esenta de rom si untul. Se amesteca continuu cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat se lasa la racit. Separat, se pune pe un platou o foaie de napolitana de 10 cm latime. Se unge foaia cu crema, iar peste crema se asaza 3 betisoare la distante egale la rand, lasand un spatiu de cca 1 cm pe margine. Se umple cu un nou strat de crema. Se pun apoi 2 betisoare, intre cele 3 crema, iar deasupra 1 betisor. Se masoara inaltimea si se taie 2 foi de napolitana. Se lipesc foile lapteral, dinspre varf spre baza, apoi se glazureaza totul. Cele doua cabane obtinute se pun la rece aproximativ 3-4 ore.
Tortul cabana cu crema se serveste dupa ce a stat la rece.
O minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti