Tort Castel

Blaturi: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 450g zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, turnate incet sub forma d

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 450g zahar
  • 300g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Umplutura: 2 budinci de capsuni
  • 800 ml lapte
  • 6 linguri zahar (sau alta crema la alegere)
  • Glazura si ornamente: 120g unt 80% grasime
  • 280g zahar praf; colorant alimentar rosu
  • 9 mini rulouri de ciocolata
  • 9 cornete de inghetata
  • 1 frigaruie
  • bete de napolitana
  • bombonele cip
  • M&Ms
  • jeleuri

Mod de preparare

Blaturi: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 450g zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, turnate incet sub forma de ploaie. O forma de tort de 26 cm si o oala mai mica pentru blatul mic se ung cu margarina, se pudreaza cu faina si se acopera fundul cu hartie de copt. Blaturile se coc la foc mediu in jur de o ora (se incearca cu scobitoarea pana sunt gata).

Umplutura: Se prepara budincile dupa reteta aferenta, folosind doar 800ml lapte. Blaturile se taie si se umplu cu budinca. Tot budinca se pune intre cele doua blaturi pentru a se lipi unul de altul.

Glazura: Untul moale se freaca bine cu zaharul praf si se adauga cateva picaturi de colorant alimentar rosu pentru a se obtine o nuanta roz. Cele doua blaturi se acopera cu glazura de unt, pastrand putina glazura. Patru rulouri de ciocolata se pun in picioare la distanta egala la baza blatului mare. Alte patru se pun pe blatul mare si ultimul se infige cu frigaruia in mijlocul blatului mic. Baza cornetelor de inghetata se unge cu crema de unt; bombonelele cip se pun intr-un castronel. Se trece baza cornetelor prin bombonele pentru ca acestea sa se lipeasca. Cornetele se aseaza fiecare pe cate un rulou de ciocolata . Circa 5 bastoane de napolitana se taie unghiular pentru a forma poarta castelului si se lipesc la baza blatului mare.

Bomboanele M&M se lipesc imprejurul blaturilor pentru a crea ferestrele castelului.

Jeleurile se aranjeaza frumos in jurul bazelor celor doua blaturi cat si in jurul turnului de sus.
Alte retete de tort recomandate

Diplomat tort

Tiramisu original

Tort de ciocolata

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa