Tort ciocolata si mascarpone

Tortul de ciocolata cu mascarpone este o reteta de tort deosebita, ce poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva. Este o combinatie intre branza si ciocolata minunata, pentru toate gusturile.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 150g faina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie de portocale
  • Pentru crema mascarpone:
  • 400 ml frisca
  • 1 cutie crema mascarpone
  • 100g zahar pudra
  • 1/2 cutie jeleuri de portocale in ciocolata
  • ½ plic gelatina.
  • Decor:
  • 200ml frisca
  • 1/2 cutie jeleuri de portocale in ciocolata

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si albicioasa. Se cerne faina, praful de copt, cacao si se adauga. Se coace intr-o forma tapetata cu hartie pergament. Se scoate blatul, se pune pe un tocator de lemn si se lasa la racit.

Se pregateste crema de ciocolata:

se topeste ciocolata in frisca si se da la rece. Se bate spuma.

Se pregateste crema de mascarpone:

se amesteca mascarpone cu zahar pudra dupa gust. Se adauga gelatina topita si racita putin cate putin si cu mare atentie pentru a nu face cocoloase si se adauga frisca batuta.

Se tapeteaza cu folie o forma de tort. Se taie blatul pe 3 nivele. Se asaza primul blat, se insiropeaza si se acopera cu crema de ciocolata. Se pune al doilea blat, se insiropeaza, se asaza pe el jeleuri de portocale taiate in bucati mici si se adauga crema mascarpone.

Se asaza ultimul blat insiropat, se acopera cu folie si se da tortul la rece 3-4 ore. Se decoreaza cu frisca batuta si jeleuri de portocale.


Tortul cu crema de ciocolata si mascarpone se serveste dupa ce s-a odihnit la frigider :).

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...