Tort ciocolata si mascarpone

Tortul de ciocolata cu mascarpone este o reteta de tort deosebita, ce poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva. Este o combinatie intre branza si ciocolata minunata, pentru toate gusturile.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 150g faina
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie de portocale
  • Pentru crema mascarpone:
  • 400 ml frisca
  • 1 cutie crema mascarpone
  • 100g zahar pudra
  • 1/2 cutie jeleuri de portocale in ciocolata
  • ½ plic gelatina.
  • Decor:
  • 200ml frisca
  • 1/2 cutie jeleuri de portocale in ciocolata

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si albicioasa. Se cerne faina, praful de copt, cacao si se adauga. Se coace intr-o forma tapetata cu hartie pergament. Se scoate blatul, se pune pe un tocator de lemn si se lasa la racit.

Se pregateste crema de ciocolata:

se topeste ciocolata in frisca si se da la rece. Se bate spuma.

Se pregateste crema de mascarpone:

se amesteca mascarpone cu zahar pudra dupa gust. Se adauga gelatina topita si racita putin cate putin si cu mare atentie pentru a nu face cocoloase si se adauga frisca batuta.

Se tapeteaza cu folie o forma de tort. Se taie blatul pe 3 nivele. Se asaza primul blat, se insiropeaza si se acopera cu crema de ciocolata. Se pune al doilea blat, se insiropeaza, se asaza pe el jeleuri de portocale taiate in bucati mici si se adauga crema mascarpone.

Se asaza ultimul blat insiropat, se acopera cu folie si se da tortul la rece 3-4 ore. Se decoreaza cu frisca batuta si jeleuri de portocale.


Tortul cu crema de ciocolata si mascarpone se serveste dupa ce s-a odihnit la frigider :).

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca