Tort cu alune II

Se amesteca alunele cu 50 de grame de zahar. Se topeste untul cu ciocolata. Se bat apoi ouale intregi cu zaharul si se adauga ciocolata topita cu u

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. alune de padure prajite
  • 150 gr. unt
  • 4 oua
  • 150 gr. zahar
  • 100 gr. ciocolata
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 40 gr. faina = 1 lingura plina

Mod de preparare

Se amesteca alunele cu 50 de grame de zahar.

Se topeste untul cu ciocolata.

Se bat apoi ouale intregi cu zaharul si se adauga ciocolata topita cu untul, faina amestecata cu cacao si praful de copt si la urma alunele.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina si apoi cu cacao si se adauga compozitia.

Se coace la 160°C 35 de minute.


Reteta Tort cu alune II a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare aromata cu vinete si pui

Mancare aromata cu vinete si pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca