Tort cu alune si fructe

Separi albusurile de galbenusuri si le bati tare. Adaugi zaharul si bati in continuare, pui galbenusurile unu cate unu, esenta de vanilie si nuca maci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 100 gr nuci macinate
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 l frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 1 esenta portocale
  • 3 pliculete gelatina
  • Pentru ornat:
  • 300 gr alune de padure

Mod de preparare

Separi albusurile de galbenusuri si le bati tare. Adaugi zaharul si bati in continuare, pui galbenusurile unu cate unu, esenta de vanilie si nuca macinata. Pui faina cernuta si amesteci incet de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma detasabila de tort, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dai forma la cuptor 30 min, dupa care lasi blatul sa se raceasca. Pui gelatina la inmuiat pentru 10 min, dupa care o topesti pe foc. Alunele le prajeti pe foc si le cureti de coaja. Opresti cateva pentru ornat, iar restul le dai prin masina de tocat sau le faramitezi la robot. Bati frisca bine si opresti un sfert din ea pt ornat. Adaugi galbenusurile peste frisca, esenta de portocale, gelatina topita si un pic racita si amesteci bine. Lasi blatul in forma de tort, torni crema si dai la rece o ora. Scoti tortul din forma, il ungi cu frisca pe margine si il tapetezi cu nuci macinate. Cu ajutorul unui pos, faci floricele din frisca si pui alunele intrezi. Il dai la rece pt 2 ore.

In reteta scrie 30 min la cuptor, eu l-am scos dupa 20, atrunci am deschis cuptorul sa vad cum arata.. si am constatat ca deja era bronzat bine... Am inchis imediat cuptorul.. bine ca nu am plecat sa ma intorc dupa 30 min.... cutia de compot cu care am insiropat blatul si ale carei fructe le-am pus in crema...

Am insiropat blatul, am pus o parte de crema, fructe, am acoperit iar cu crema... asa arata dupa ce l-am scos de la frigider sa il ornez...

am vrut sa il las asa:

dar m-am gandit sa incerc inca vreo 2 floricele in plus...


Sursa acestei retete: http://dumitrufelicia.blogspot.com/

Va recomandam urmatoarele prajituri delicioase

Ciocolata de casa

Reteta Tiramisu

Turta dulce

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca