Tort cu ananas

Tortul cu ananas este o reteta simpla pe care o puteti pregati oricand aveti o ocazie festiva. Este un tort aratos, cu crema de mascarpone si bucati de fructe, absolut delicios!

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 4oua
  • 2linguri zahar brun
  • 2linguri zahar alb
  • 4linguri faina
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • colorant alimentar
  •  
  • CREMA:
  • 1cutie mica conserva ananas bucati
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 250gr crema mascarpone
  • 100gr zahar pudra
  • 1plic intaritor de frisca
  •  
  • DECOR:
  • 700ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • colorant alimentar
  •  
  •  

Mod de preparare

Punem ananasul la scurs intr-o sita.
Mixam albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, batand bine dupa fiecare lingura de zahar.Incorporam si galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt.Adaugam colorant alimentar dupa preferinte si omogenizam bine. Punem intr-o forma termorezistenta si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit,pana este copt blatul. Facem testul cu scobitoarea si nu deschidem cuptorul in primele 20minute (cum am facut eu si s-a lasat blatul(( ).. Scoatem si lasam sa se raceasca inainte de a scoate din forma.Taiem blatul in doua.

Batem cateva clipe crema mascarpone cu zaharul pudra.

Separat, batem smantana pentru frisca cu intaritorul de frisca, apoi incorporam crema mascarpone si 3linguri zeama de compot de ananas si colorantul si mai batem cateva clipe.

Insiropam.

Batem frisca cu intaritorul de frisca si colorant alimentar si decoram dupa gust.
Insiropam primul blat cu zeama de compot, apoi ungem cu crema, punem deasupra bucati de ananas si deasupra punem al doilea blat, presand usor cu mainile.


Pastram tortul cu ananas la rece pana in momentul servirii.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii