Tort cu ananas, frisca si capsuni

Tort cu ananas, frisca si capsuni este o reteta deosebita de tort cu fructe, un tort cu gust simplu si usor.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 12 ouă de găină
  • 2 căni de făină
  • 2 căni de zahăr
  • 1 pachet stilla dolce de liqueur de 120 g
  • 1 pachet stilla dolce de vanilie de 120 g
  • 1 pachet stilla dolce de ciocolată
  • de 120 g
  • 750 ml lapte dulce
  • 250 g frişcă lichidă
  • 1 cutie ananas cubuleţe de 315 g
  • 1 cutie căpşuni de 315 g
  • 4 g sare
  • 1 sticluţă rom
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat.

Mod de preparare

CUM PREPARĂM BLATUL :

Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi frişca se bat. Zeama din compotul de ananas se amestecă cu 100 g zahăr şi cu conţinutul sticluţei de rom. Se freacă gălbenuşurile cu sarea şi 100 g de zahăr, până obţinem o cremă spumoasă. Separat se bat albuşurile, adăugând treptat restul de zahăr până când arată ca o bezea.Pentru ca blatul să iasă cât mai pufos, în spuma de albuşuri se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, pentru a se întări. Se toarnă albuşurile peste gălbenuşuri, se amestecă uşor de jos în sus, ca să nu-şi piardă din volum şi se adaugă făină treptat. O formă unsă cu unt se îmbracă în hârtie, în ea se toarnă compoziţia şi se pune la cuptor, la foc potrivit. Când este gata, se lasă la răcit şi se taie în patru felii pe orizontală.

CUM PREPARĂM CREMA :

La 1 pachet de stilla dolce adăugăm 250 g lapte şi se bate cu mixerul până se obţine o cremă întărită. Astfel obţinem 3 creme în 3 vase diferite, cremă de liqueur, cremă de vanilie şi cremă de ciocolată. Ananasul se taie în cubuleţe mici în totalitate, iar căpşuni păstrăm 14 la 16 întregi de mărime mică (vezi poza), pentru a orna deasupra la final.

PROCEDĂM AŞA:

Feliile de blat se însiropează. Între prima şi a doua felie de blat se pune un strat de cremă de liqueur, şi un strat de ananas cubuleţe. Între a doua şi a treia felie de blat , se pune un strat de cremă de ciocolată şi un strat de căpşuni tăiate cubuleţe. Între a treia şi a patra felie de blat, se pune un strat de cremă de vanilie şi un strat de fructe tăiate cubuleţe, ananas şi căpşuni în proporţii egale. După aceea se ornează cu frişcă pe toată suprafaţa.Deasupra ornăm cu căpşuni întregi şi cubuleţe de ananas ca în fotografie. POFTĂ BUNĂ !


Se serveste rece!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de macese

Este pentru prima data cand fac asa ceva si m-am grabit sa va recomand si voua,mai ales daca aveti copii;este atat de...

Gem de macese
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii