Tort cu biscuiti, cu piure de castane si macese

Pentru concurs retete de primavara. O reteta delicioasa dedicata celor dragi in zilele calde de primavara!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g biscuiti
  • 200 g margarina sau unt
  • 200 g miez de nuca
  • crema macese
  • 200 g frisca lichida
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri de pasta de macese
  • un plic(10 g) de gelatina
  • crema de castane
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g branza de vaci
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri de piure de catane
  • un plic de gelatina
  • jeleu de macese
  • 5 linguri de pasta de macese diluate cu un pahar de apa
  • plicuri de tort gelee
  • Decor:
  • 300 g biscuiti de ovaz trasi in ciocolata
  • 100 g branza proaspata de vaci

Mod de preparare

Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform intr-o forma de tort cu inel detasabil (cu diametrul de 27 cm). Se aseaza pe margine biscuitii trasi in ciocolata si se da la rece 15 minute.

Se mixeaza frisca pana se inrtareste apoi se amesteca cu branza si smantana, cu pasta de macese si gelatina hidratata in 100 ml apa si apoi topita la bain marie. Se toarna peste aluatul de biscuiti si se da la rece o ora. Se mixeaza iarasi frisca cu smantana si branza de vaci apoi se amesteca cu piureul de castane si cu gelatina topita la bain marie.

Se toarna peste crema de macese si se da la rece cel putin 2 ore. Se dilueaza pasta de macese cu apa si se amesteca cu tort gelee-ul apoi se pune pe foc amestecand continuu pana da sa fiarba. Se ia de pe foc si se toarna deasupra cremei de castane. Se da la rece 15 minute sa se inatreasca.

De preferat sa se lase peste noapte la frigider inainte de a indeparta forma si a portiona tortul. Pofta buna!!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa