Tort cu branza de vaci

Se separa galbenusurile, se bat albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga uleiul ca la maioneza. Peste galbenusuri s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 75 ml ulei
  • 75 ml lapte dulce
  • 50 gr nuci
  • 1 sfert plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 50 gr stafide
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr gris
  • 2 gr scortisoara
  • 200 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se separa galbenusurile, se bat albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga uleiul ca la maioneza. Peste galbenusuri se adauga albusurile cu praful de copt, aromele, nucile si stafidele. Se amesteca usor si faina adaugata in ploaie. Se unge o forma rotunda, se tapeteaza cu hartie pergament si se toarna compozitia preparata. Branza se amesteca cu celelalte ingrediente si se pune cu lingura peste blat. Se coace la foc potrivit cca 50 de minute.

Se presara cu zahar vanilat. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Tort cu zmeura

Tarta cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide