Tort cu budinca de caramel

Tort cu budinca de caramel este un delicios tort pe care il puteti pregati in circa o ora. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie praf de budinca de caramel.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 100 g faina
  • 2 plicuri praf de budinca de caramel
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon
  • 10 g gelatina
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri frisca lichida
  • 100 g unt
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de menta.

Mod de preparare

Tort cu budinca de caramel este un delicios tort pe care il puteti pregati in circa o ora. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie praf de budinca de caramel.
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se amesteca usor. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei pe orizontala.


Pentru crema se topeste zaharul, pana devine lichid si capata culoare aurie. Se adauga laptele fierbinte si se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Se freaca galbenusurile si amidonul si se toarna peste ele siropul fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Se transfera compozitia din nou in vas si se pune pe foc, pana se ingroasa ca o smantana. Se adauga gelatina inmuiata in apa si topita la baie de aburi, apoi se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza treptat, frisca si albusurile batute spuma. Crema se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.


Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei.


Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. La final se adauga esenta de menta.


Se insiropeaza foile, se umplu cu crema caramel si se toarna deasupra glazura calduta. Pe margini se decoreaza cu crema caramel si fulgi de migdale.


Tort cu budinca de caramel se lasa la rece pana se intareste glazura, apoi se decoreaza cu frisca.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca