Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea cremelor. Pofta buna!!

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ●Blat:
  • ●70 g mac
  • ●200 g unt
  • ●225 g faina
  • ●1 lgt praf de copt
  • ●4 oua
  • ●225 g zahar
  • ●1 lgt extract vanilie
  • ●50 g zahar
  • ●250 g capsune
  • ●Sirop:
  • ●Zeama de la o portocala
  • ●1 lgt extract de portocale
  • ●Crema 1:
  • ●250 ml frișcă LaDorna
  • ●90 g iaurt grecesc
  • ●50 g zahar
  • ●Coaja rasa de portocala
  • ●Crema 2:
  • ●200 ml frișcă LaDorna
  • ●3 oua
  • ●100 g zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Blat: Preîncălzim cuptorul și ungem o tava cu diametrul de 26 cm cu puțin unt.

2.Amestecam faina cu praful de copt, apoi le punem deoparte.

3.Topim untul și îl lasam la răcit.

4.Într-un bol mare de mixer, punem ouăle și zaharul. Le mixam pana când obținem o compoziție groasa și deschisa la culoare. Adaugam untul ușor răcit și extractul de vanilie și mai mixam câteva secunde.

5.Adaugam făina cu praful de copt și incorporam cu o spatula apoi adaugam și semințele de mac.

6.Turnam în tava și dam la cuptor 25-30 min, pana când devine auriu la suprafață și trece testul scobitorii.

Siropul:

1.Încălzim zeama de portocale cu 50g zahar și extract de portocale pana se topeste zaharul.

2.După ce blatul s-a răcit, îl tăiem în 3 părți și cu ajutorul unei pensule, insiropam blaturile.

Crema 1:

1.Într-un bol punem iaurtul, frișca, zaharul și coaja rasa de la portocala. Le mixam pana obținem o compoziție groasa și ușor de întins.

Crema 2:

1.Amestecam pe baie de aburi frișca cu ouale și zaharul pudra cu un tel, timp de 20-30 de minute, pana se îngroașă.

2.Trebuie sa avem grija ca bolul sa nu atingă apa și ca apa sa nu clocotească.

3.O lasăm deoparte sa se răcească.

Asamblare:

Blat + crema 2 + 200 g căpșune feliat + blat + crema 1 + blat + crema 1 + căpșune tăiate cubulețe, semințe de mac pentru decor

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!