Tort cu ciocolata

Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile batute spuma. Impartim mas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru piscot:
  • 5 oua
  • 10 dkg zahar
  • 8 dkg faina
  • 6 dkh mac macinat
  • 6 dkg nuca macinata
  • Pentru aluatul de linzer:
  • 6 dkg unt
  • 9 dkg faina
  • 3 dkg zahar pudra
  • 1 lingura de coaja de portocala zaharisita
  • Pentru :
  • 2 portocale
  • 5 dl
  • 12 dkg zahar
  • 1 plic de
  • 20 dkg unt
  • 10 dkg mac macinat
  • 10 dkg nuca macinata
  • Pentru umplutura:
  • 6 dl
  • 2 linguri gelatina
  • 1 lingura gem de caise

Mod de preparare

Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile batute spuma. Impartim masa obtinuta in doua parti, intr-o jumatate macinam macul, in cealalta adaugam nucile. Turnam aluatul intr-o tava captusita cu hartie de copt astfel incat intr-o jumate sa fie aluatul cu mac si in cealalta aluatul cu nuca. Coacem piscotul in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C 15 minute. Pentru aluatul de linzer sfaramam untul cu faina, zaharul si coaja de portocala zaharisita si le framantam. Coacem aluatul la foc mediu 10-12 minute. Curatam portocalele si taiem cojile marunt. Pentru amestecam praful de cu zaharul, incorporam incet le si fierbem. Racim amestecul invartind continuu si il impartim in 3 parti. La prima adaugam 7 dkg de unt si mac, la a doua 7 dkg de unt si nuca macinata. In a treia adaugam coaja de portocala maruntita. Piscoturile cu mac si cu nuca le taiem pe lungime in 4-4 fasii. Foile cu nuca le umplem cu de nuca, celalate cu de mac si le pozitionam doua cate doua unele peste celalate, le punem la frig 1 ora. Din piscotul umplut taiem fasii de 3-4 mm si captusim alernativ o forma rotunda de tort, langa o fasie cu nuca punem una cu mac. Batem si o amestecam, impreuna cu gelatina dizolvata, cu , apoi umplem forma captusita cu piscot. Ungem aluatul de linzer cu gemul de caise si acoperim forma de tort (daca il rasturnam acest aluat va fi jos). Punem la frig cel putin 3 ore dupa care il rasturnam pe o farfurie rotunda. Aceasta prajitura arata foarte bine si nu necesita alte decoratiuni.
Alte retete prajituri

Placinta visine

Prajitura mere

Prajituri cu capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca