Tort cu ciocolata, frisca si crantz

Tort cu ciocolata, frisca si crantz este o reteta de tort delicios, perfect pentru o aniversare. Ciocolata si blatul se potrivesc perfect cu textura crocanta.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -pt blat:
  • -6 oua
  • 300 g faina
  • 240 g zahar (pudra)
  • 1 plic de praf de copt
  • un pumn de nuci
  • 11 linguri de apa
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
  • Crema:
  • -250 g ciocolata amaruie
  • -400g frisca
  • -50 g unt moale
  • Pt decor: visine din visinata
  • frisca
  • Pt crantz:
  • 300 g nuci
  • 150 g zahar
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • o esenta de rom
  • 300 ml apa

Mod de preparare


Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un pic de sare.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga, treptat, apa. Se pune si praful de copt, esenta de rom, coaja de portocala si nucile.
Se amesteca bine ingredientele si apoi se incorporeaza usor albusurile si se adauga faina.
Se pune amestecul intr-o forma de tort, tapetata in prealabil cu hartie de copt, si se baga blatul la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit.

Crema:
Intr-un bol se rupe ciocolata bucatele, si se adauga untul moale.Frisca se toarna intr-o cratita si se pune pe foc pana incepe sa fiarba;se toarna peste ciocolata si unt.Se amesteca si se lasa sa se odihneasca 10 minute.Dupa acest timp se amesteca cu un tel cu miscari circulare in crema.
Se observa cum pe parcurs devine tot mai uniforma si densa.

Crantz:
Se pune zaharul la caramelizat se adauga miezul de nuca.Se lasa la racit,si se marunteste.

Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert si se aromatizeaza cu rom.
Asamblare: Se taie blatul in 3 ,se insiropeaza se umple cu crema ganache si se presara visine din visinata(fara samburi). Se repeta operatiunea pana la ultimul blat. Se decoreaza cu putina crema ganache se tapeteaza cu crantzul de nuci si se decoreaza cu frisca si visine.


Se serveste ca atare. E delicios

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa