Tort cu ciocolata si rom

Pentru deliciosul tort de ciocolata si rom aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, ciocolata menaj, frisca, rom si trufe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 450 gr ciocolata menaj
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 esente de rom
  • 2 linguri cacao
  • trufe

Mod de preparare

Tort cu ciocolata si rom se prepara asa: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga unul cate unul galbenusurile, apoi faina si cacaua. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si se lasa in cuptor 45 de minute. Se pune frisca lichida intr-un vas, la bain-marie si cand s-a infierbantat, se adauga 350 gr ciocolata rasa, o esenta de rom si cacaua. Se amesteca bine, pana se topeste ciocolata, apoi se pune la rece. Se taie blatul de tort, racit in prealabil, in trei parti. Se asaza prima bucata de blat pe un platou, se insiropeaza cu un sirop format din apa, zahar si esenta de rom, apoi se intinde o treime din crema de ciocolata. Se continua cu restul blatului ramas. Ciocolata ramasa se topeste in trei linguri de apa si se glazureaza cu aceasta compozitie tortul. Se decoreaza cu trufe de ciocolata.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Tort diplomat

Prajitura cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cum se fac ouale posate

Cum se fac ouale posate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca