Tort cu cirese si crema alba

Blatul de tort: Frecam spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, faina cu praful de copt nestins apoi albusurile batute spuma se incorporeaza us

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: -8 oua -8 linguri de apa rece - 16 linguri de zahar - 16 linguri de faina - 1 praf de copt -coaja rasa de lamaie - esenta de vanilie Crema: - 400 gr smantana grasa - 120 gr zahar pudra - esenta vanilie - 400 gr cirese - 1 borcan de sirop de la

Mod de preparare

Blatul de tort:

Frecam spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, faina cu praful de copt nestins apoi albusurile batute spuma se incorporeaza ushor. Se lasa la cuptor pana trece testul scobitorii.
Crema: trebuie sa batem smantana cu zaharul pudra si cu esenta de vanilie. Se da la frigider. Scoatem samburii de la cirese si le lasam la scurs. Se face un sirop de zahar ars si se lasa la racit apoi taiem blatul in trei. Punem o felie din blat in forma in care a copt  si o insiropam. Blatul insiropat se acopera cu sirop de dulceata de capsuni cu vin alb. Peste acest sirop se pune jumatate din smantana batuta cu zahar si esenta vanilie si se acopera cu cirese. Se repeta operatiunea cu a 2-a felie de blat. Se acopera cu ultima felie de blat care se insiropeaza. Se da la frigider peste noapte
Se rastoarna pe o farfurie blatul dupa ce a stat cateva ore la frigider, se acopera cu frisca. Am pus ciresele deasupra tortului si gelatina rosie am turnat-o incet astfel incat sa acopere ciresele dar sa se si scurga pe laterala. Daca nu vreti sa se scurga pe laterala puneti mai intai frisca in ce forma vreti de jur imprejurul cireselor (floricele etc). Eu am lasat sa se scurga si am mai dat la frigider sa se intareasca bine gelatina rosie, dupa care am scos si am ornat cu frisca de jur imprejurul cireselor.


Sursa acestei retete este blogul: dumitrufelicia.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Inghetata cu cirese si biscuit

O inghetata delicioasa care este ideala in dieta datorita ingredientelor folosite.

Inghetata cu cirese si biscuit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii