Tort cu crema de alune si ciocolata

Blatul Se prajesc alunele, se macina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul si oul. Se coace compozitia la foc potrivit in forma de tort unsa cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 140 g alune
  • 140 g faina
  • 140 g zahar pisat
  • 140 g unt
  • 1 ou
  • 3 oua
  • 125 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 batoane de
  • 100 g unt
  • 1 lingura apa
  • 50 g alune macinate
  • Garnitura -

Mod de preparare

Blatul

Se prajesc alunele, se macina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul si oul. Se coace compozitia la foc potrivit in forma de tort unsa cu unt. Rece se taie

orizontal in trei felii egale care se ung cu crema.

Crema

Ouale se bat in bain-marie cu zaharul si vanilia pana se ingroasa.

In compozitia racita se adauga ciocolata rasa inmuiata cu apa, untul frecat spuma si alunele macinate. Se da la rece, dupa care se foloseste la umplere si ornare.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...