Tort cu crema de caise italienesc

Blatul: Se freaca untura spuma, se adauga galbenusurile, zaharul, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in doua forme de tort sau pe rand, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • untura in cantitate egala cu greutatea oualor
  • zahar in cantitate egala cu greutatea oualor
  • faina in cantitate egala cu greutatea oualor
  • Umplutura:
  • 2 linguri piure de caise scazut si indulcit
  • 2 linguri zahar pisat
  • 5 albusuri
  • Glazura:
  • zahar pisat

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca untura spuma, se adauga galbenusurile, zaharul, faina si albusurile spuma.

Compozitia se coace in doua forme de tort sau pe rand, incet, pana se rumeneste.

Se umplu blaturile cu crema de caise. Se presara tortul cu zahar pisat.

Crema:

Se amesteca piureul de fructe proaspete sau marmelada de caise cu zaharul pisat si cu un albus pana compozitia se face ca o spuma. Se includ apoi celelalte 4 albusuri

batute bine spuma, amestecand usor.
Pofta buna!

Alte retete culinare

gasiti aici:

Dulceata de capsuni

Dulceata de nuci verzi

Dulceata de trandafiri

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...