Tort cu crema de caise italienesc

Blatul: Se freaca untura spuma, se adauga galbenusurile, zaharul, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in doua forme de tort sau pe rand, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • untura in cantitate egala cu greutatea oualor
  • zahar in cantitate egala cu greutatea oualor
  • faina in cantitate egala cu greutatea oualor
  • Umplutura:
  • 2 linguri piure de caise scazut si indulcit
  • 2 linguri zahar pisat
  • 5 albusuri
  • Glazura:
  • zahar pisat

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca untura spuma, se adauga galbenusurile, zaharul, faina si albusurile spuma.

Compozitia se coace in doua forme de tort sau pe rand, incet, pana se rumeneste.

Se umplu blaturile cu crema de caise. Se presara tortul cu zahar pisat.

Crema:

Se amesteca piureul de fructe proaspete sau marmelada de caise cu zaharul pisat si cu un albus pana compozitia se face ca o spuma. Se includ apoi celelalte 4 albusuri

batute bine spuma, amestecand usor.
Pofta buna!

Alte retete culinare

gasiti aici:

Dulceata de capsuni

Dulceata de nuci verzi

Dulceata de trandafiri

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa