Tort cu crema de ciocolata

Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars: Foile de Karlsbad. Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina. Se obtine o

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de Karlsbad - 1/2 lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 kg faina
  • 175 g migdale curatate
  • 250 g zahar pisat cu vanilie
  • Crema - 2 batoane ciocolata
  • 2-3 linguri apa
  • 120 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • Glazura - 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • vanilie
  • 50 g zahar ars

Mod de preparare

Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars:

Foile de Karlsbad.

Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina.

Se obtine o coca din care se fac 5 foi care se coc pe dosul unei tavi unse.

Pe partea rumena fiecare foaie se unge cu unt cald si se presara cu o lingurita buna din zaharul amestecat cu migdale macinate si se mai coace putin.

Crema.

Se topeste ciocolata in apa, se adauga untul proaspat frecat spuma cu galbenusurile si zaharul pisat, pe foc, amestecandu-se continuu pana incepe sa fiarba, dupa

care se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste.

Cu aceasta crema se ung foile de Karlsbad care se pun una peste alta.

Tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata sau de zahar ars.

Se leaga zaharul cu apa si cand s-a legat ca pentru glazura se coloreaza cu zahar ars.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata

E ciocolina, nu ciociolina.....am vazut eu o reteta la bucataras Lavinia si mi-a placut,m-am inspirat, ca nu ma pot abtine si...

Prajitura cu ciocolata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca