Tort cu crema de ciocolata

Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars: Foile de Karlsbad. Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina. Se obtine o

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de Karlsbad - 1/2 lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 kg faina
  • 175 g migdale curatate
  • 250 g zahar pisat cu vanilie
  • Crema - 2 batoane ciocolata
  • 2-3 linguri apa
  • 120 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • Glazura - 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • vanilie
  • 50 g zahar ars

Mod de preparare

Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars:

Foile de Karlsbad.

Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina.

Se obtine o coca din care se fac 5 foi care se coc pe dosul unei tavi unse.

Pe partea rumena fiecare foaie se unge cu unt cald si se presara cu o lingurita buna din zaharul amestecat cu migdale macinate si se mai coace putin.

Crema.

Se topeste ciocolata in apa, se adauga untul proaspat frecat spuma cu galbenusurile si zaharul pisat, pe foc, amestecandu-se continuu pana incepe sa fiarba, dupa

care se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste.

Cu aceasta crema se ung foile de Karlsbad care se pun una peste alta.

Tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata sau de zahar ars.

Se leaga zaharul cu apa si cand s-a legat ca pentru glazura se coloreaza cu zahar ars.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...