Tort cu crema de cirese si ciocolata

Deserturi de vara

Portii
14
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic cacao
  • 1 + 1/2 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Crema de ciocolata
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • Crema de cirese negre
  • 300 g fr

Mod de preparare

Blat

Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua. Facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins inainte in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece.

Amestecam bine cu telul, trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa (ca o smantana). Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine, eu am taiat in jumatate, dupa care iar pe jumatate.

Crema de ciocolata

Intr-un ibric, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat bucatele si 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, la final acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine; dupa ce s-a racit bine, mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si omogenizam.

Crema de cirese

Peste ciresele fara samburi adaugam zaharul si amestecam bine si lasam 30 min, dupa care le pasam cu ajutorul unui blender, strecuram cu ajutorul unei strecuratori. Mixam frisca cu 1/2 din siropul obtinut, adaugam laptele condensat si, daca dorim o culoare mai inchisa, adaugam sirop, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Asamblare

Asezam prima foaie-o insiropam-adaugam1/2 crema de ciocolata-blat-insiropam-1/2crema de cirese-blat-insiropam-crema de ciocolata-blat-insiropam-ungem blatul cu crema de cirese ramasa si dam la rece cca 1 ora. Topim ciocolata impreuna cu frisca, turnam deasupra si decoram cu fructe.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni

picnicul bucatarasilor Aceasta reteta rapida si delicioasa e numai buna pentru un picnic alaturi de bucatarasi. Recent am...

Desert prajitura frageda cu branza si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii