Tort cu crema de fragi

Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele macinate, apa, albusurile spuma si faina. Se coace in forma de tort. Se taie in doua. Cre

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 80 g migdale
  • 1-2 linguri apa
  • 70 g faina
  • Crema:
  • 250 ml vin
  • 140 g zahar
  • 5 g faina
  • 3 oua
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 100 g frisca
  • fragi zdrobiti
  • Glazura:
  • fragi intregi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele macinate, apa, albusurile spuma si faina. Se coace in forma de tort. Se taie in doua.

Crema. Se fierb toate componentele cremei la un loc. Se pun apoi fragii in crema racita.

Se umple tortul cu crema si se acopera cu al doilea blat. Se acopera tortul cu zahar pudra si se presara deasupra fragi intregi cand se serveste.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Budinca de orez cu mere

Placinta cu mere

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...