Tort cu crema de fragi

Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele macinate, apa, albusurile spuma si faina. Se coace in forma de tort. Se taie in doua. Cre

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 80 g migdale
  • 1-2 linguri apa
  • 70 g faina
  • Crema:
  • 250 ml vin
  • 140 g zahar
  • 5 g faina
  • 3 oua
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 100 g frisca
  • fragi zdrobiti
  • Glazura:
  • fragi intregi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Blatul. Se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele macinate, apa, albusurile spuma si faina. Se coace in forma de tort. Se taie in doua.

Crema. Se fierb toate componentele cremei la un loc. Se pun apoi fragii in crema racita.

Se umple tortul cu crema si se acopera cu al doilea blat. Se acopera tortul cu zahar pudra si se presara deasupra fragi intregi cand se serveste.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Budinca de orez cu mere

Placinta cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancarica de pui sub capac de paine

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_

Mancarica de pui sub capac de paine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca