Tort cu crema de lamaie

Foile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se poate intinde. Acesta se i

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foile de blat:
  • 1 ou
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 250 g margarina
  • 200 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • zeama de la 1-2 lamai
  • Alt blat:
  • 250 g margarina
  • 200 ml smantana
  • 400 g faina
  • Garnitura:
  • frisca

Mod de preparare

Foile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se poate intinde.

Acesta se imparte in 4 si se coc pe rand foi groase de 1/2 deget, pe fundul unei cratite unse cu unt si presarata cu faina.

Crema. Faina se fierbe cu laptele pana se face ca o ciulama.

Separat se freaca margarina si untul, adaugandu-se zaharul pudra. Se amesteca bine si se adauga ciulamaua

si zeama lamailor.

Se intinde crema intre foile de blat, se presara tortul deasupra cu zahar si se serveste cu frisca, dupa dorinta.
Pofta buna!

Alte torturi recomandate:

Tort de zmeura

Tort tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Îmi place să gătesc la cuptor, în pungă, deoarece mâncarea se face foarte ușor și este oarecum...

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca