Tort cu crema de vanilie si capsuni

Pentru aniversarea tatei am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de vanilie, imbracat in ciocolata, capsuni si frisca.

Portii
15
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua (mari);
  • 5 linguri de zahar;
  • 3 linguri de faina;
  • 10 linguri (rase) cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri;
  • 400 ml lapte;
  • 5 linguri zahar;
  • 4 linguri (rase) faina;
  • 100 g unt;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingurita coaja de portocala la borcan;
  • Pentru ornat avem nevoie de:
  • capsuni dupa gust;
  • 200 ml frisca lichida;
  • 200 g ciocolata cofetarie;
  • optional: lapte

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute.


Siropul: Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.


Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca cele 3 galbenusuri cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.


Decorul: Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa. Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue (daca vi se pare groasa, o puteti subtia cu lapte cald), se orneaza cu frisca si cu capsunile spalate in prealabil, uscate cu un servet si apoi date prin ciocolata. Se da la rece inainte de servire.


Pofta Buna! Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/tort-cu-vanilie-si-capsuni.html

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot

Bun aparatul asta, face mancare singur!

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos