Tort cu crema si glazura de lamaie

Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace intr-o forma unsa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lamaie
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 160 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lamaie
  • Glazura:
  • 140 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1/2 pahar de apa

Mod de preparare

Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma.

Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina. Se taie blatul copt si se umple cu crema.

Crema. Se freaca zaharul in care s-a introdus razatura de lamaie si galbenusurile batute bine pana se face totul ca o crema.

Se adauga zeama de lamaie, se mai freaca pemarginea masinii sau la foc mic si se adauga, amestecand usor, albusurile spuma.

Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga un sirop gros. Se rade coaja de lamaie si se adauga in sirop impreuna cu zeama ei. Se freaca bine compozitia pana ce se ingroasa si se albeste.

Se toarna fierbinte peste tort, la mijlocul lui. Acesta se apleaca in toate directiile pentru a face glazura sa curga, ca sa acopere tortul peste tot. Cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si scuturat se glaseaza tortul pe deasupra si imprejur.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...