Tort cu crema si glazura de lamaie

Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace intr-o forma unsa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lamaie
  • 2 linguri de faina
  • Crema:
  • 160 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lamaie
  • Glazura:
  • 140 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1/2 pahar de apa

Mod de preparare

Blatul. Galbenusurile si zaharul se freca bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma.

Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina. Se taie blatul copt si se umple cu crema.

Crema. Se freaca zaharul in care s-a introdus razatura de lamaie si galbenusurile batute bine pana se face totul ca o crema.

Se adauga zeama de lamaie, se mai freaca pemarginea masinii sau la foc mic si se adauga, amestecand usor, albusurile spuma.

Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga un sirop gros. Se rade coaja de lamaie si se adauga in sirop impreuna cu zeama ei. Se freaca bine compozitia pana ce se ingroasa si se albeste.

Se toarna fierbinte peste tort, la mijlocul lui. Acesta se apleaca in toate directiile pentru a face glazura sa curga, ca sa acopere tortul peste tot. Cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si scuturat se glaseaza tortul pe deasupra si imprejur.

Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...