Tort cu dovleac

Se framanta aluatul fraged, se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se intinde apoi - pe planseta infainata -

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingredientele sunt pentru 16 bucati: Pentru aluat - 200 g faina
  • Pentru umplutura: 750 ml suc de portocala (sau alte fructe)
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zahar
  • 120 g zahar
  • 2 plicuri praf de budinca (cu gust de vanilie)
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 500 g miez de dovleac taiat cubulete
  • 120 g unt si pesmet pentru forma

Mod de preparare

Se framanta aluatul fraged, se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se intinde apoi - pe planseta infainata - in forma de disc (cu diametrul de 26 cm) si se imbraca cu el o forma de tort unsa cu unt si presarata cu pesmet, lasandu-se o margine mai inalta de jur imprejur. Se pun la fiert sucul de portocala, zaharul si praful de budinca, si dupa ce s-a ingrosat compozitia, se incorporeaza dovleacul si se intinde umplutura peste aluatul din tava. Se coace tortul circa 45 de minute in cuptorul incins la 180gr.
Se serveste rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii