Tort cu fructe rosii si firimituri

Pentru blat se bat albusele spuma tare, se adauga apa si se continua sa se bata. Dupa aceea se adauga zaharul si dupa ce avem o spuma tare punem galbe

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 3oua
  • 2linguri apa rece
  • 75g zahar
  • 60g faina
  • 2linguri amidon
  • 2linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru stratul de fructe: 500 gr. fructe rosii(un amestec de zmeura
  • cirese
  • capsuni)din compot sau congelate
  • 1 plic glazura de tort rosie
  • pentru crema:
  • 400ml lapte
  • 125g zahar
  • 1plic budinca vanilie
  • 50g nuci tocate
  • 200g smantana dulce(pentru frisca)
  • 1plic gelatina

Mod de preparare

Pentru blat se bat albusele spuma tare, se adauga apa si se continua sa se bata. Dupa aceea se adauga zaharul si dupa ce avem o spuma tare punem galbenusurile si la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacao. Se coace in forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt 20-25min, pina cand scobitoarea este curata. Se lasa sa se raceasca si se taie o felie din blat de grosimea unui deget care se sfarama.

Pentru crema se fierbe budinca cu zaharul si laptele. La final, inainte de a fi luata de pe foc se adauga nuca macinata sau alunele. Se lasa sa se raceasca foarte bine.

Se pun fructele rosii cu 2 linguri zahar se lasa 20 min pentru a lasa suc (daca sunt proaspete sau congelate), iar daca sunt din compot se storc bine de suc, se amesteca cu zaharul si se fierb impreuna cu plicul de glazura rosie. Se toarna amestecul peste blatul in jurul caruia s-a pus inelul de tort si se lasa sa se raceasca.

Smantana se bate si se amesteca usor cu budinca si un plic gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic. Crema se aseaza peste fructe. Deasupra se presara aluatul faramitat. Se lasa tortul la rece pentru cateva ore bune, chiar si de seara pina dimineata.
Se decoreaza cu putin zahar pudra.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa