Tort cu fructe si crema de branza

Tortul cu fructe si crema de branza trebuie incercat! Este un tort numai bun de Craciun sau sarbatori, se prepara usor iar combinatia de arome este delicioasa. Un tort usor cu crema fina si fructe proaspete.

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • - 7 oua
  • - 210 g zahar
  • - 210 g faina
  • Crema si ornat
  • - 250 g crema de branza Philadelphia
  • - 550 ml smantana pentru frisca
  • - 110 g zahar fin
  • - 1 plic gelatina granulata
  • - 1 compot mare pirsici
  • - 1 compot mic ananas
  • - 3 fructe kiwi
  • - 3 capsuni
  • - boabe de struguri
  • - felii de portocale
  • - 1 plic gelatina transparenta pentru glazura

Mod de preparare

Tortul cu fructe si crema de branza trebuie incercat! Pe langa faptul ca e super delicios, kids-friendly mai e si de efect.

1. Preincalziti cuptorul la 160 C. Pentru blat mixati ouale cu zahar timp de 25 de minute, pana capata o consistenta pufoasa. Incorporati faina cernuta, cu ajutorul unei spatule de silicon prin miscari de rasturnare. Turnati compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 26cm, tapetata cu hartie de copt. Bateti de cateva ori de masa tava pentru a iesi bulele de aer din blat. Dati la cuptor pentru 30-35 de minute.

 

2. Lasati sa se raceasca in cuptor cu usa usor deschisa (cu ajutorul cozii unei linguri de lemn) timp de 15-20 de minute. Apoi scoateti, desprindeti inelul tavii, hartia de copt si lasati sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-a racit complet taiati blatul pe trei nivele.

 

3. Pentru crema mixati crema de branza cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste complet. Strecurati compoturile de suc si folositi 100 de ml pentru prepararea gelatinei granulate, conform indicatiilor de pe ambalaj. Adaugati siropul cu gelatina topita la compozitia de branza in timp ce mixerul functioneaza. Incorporati apoi 250 ml frisca batuta moale cu ajutorul unei spatule.

 

4. Insiropati discurile de blat cu restul de sirop de fructe. Asezati pe un platou cercul tavii de copt si alternati blaturile cu crema de branza. Dati la frigider pentru cel putin 4 ore. Desprindeti cercul cu ajutorul unei torte de bucatrie si ungeti tortul pe toate partile cu frisca batuta. Asezati fructele taiate felii subtiri deasupra. Preparati gelatina pentru toping conform indicatiilor de pe ambalaj cu sirop de fructe (daca v-a ramas) sau apa. Glasati cu ajutorul unei pensule fructele folosind lichidul ce contine gelatina topita. Finisati marginile cu stelute din frisca.


Tortul cu crema de branza si fructe se lase sa se aseze dupa care poate fi servit. Se pastreaza la frigider.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Felii de ciocolata

O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!

Felii de ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii