Blatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri si cu faina. Se coace compozitia
Blatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri si cu faina.
Se coace compozitia incet 3/4 ora, pe un fund de tort uns cu unt. Rece se glaseaza cu glazura de lamaie.
Glazura. Zaharul se fierbe cu apa pana se leaga si se lasa sa se raceasca.
Coaja rasa de lamaie se freaca cu cateva bucatele de zahar, care se piseaza marunt sau se rade coaja pe zaharul pudra, apoi se pun cateva picaturi de zeama de lamaie in zaharul fiert.
Se adauga si zaharul pisat si se amesteca pana se ingroasa compozitia.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Tarta de caise si smantana
Prajitura cu caise
O bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Prajitura cu capsuni si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti