Tort cu glazura de lamaie

Blatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri si cu faina. Se coace compozitia

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 16 oua
  • 280 g zahar
  • 210 g faina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Glazura:
  • 140 g zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Blatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri si cu faina.

Se coace compozitia incet 3/4 ora, pe un fund de tort uns cu unt. Rece se glaseaza cu glazura de lamaie.

Glazura. Zaharul se fierbe cu apa pana se leaga si se lasa sa se raceasca.

Coaja rasa de lamaie se freaca cu cateva bucatele de zahar, care se piseaza marunt sau se rade coaja pe zaharul pudra, apoi se pun cateva picaturi de zeama de lamaie in zaharul fiert.

Se adauga si zaharul pisat si se amesteca pana se ingroasa compozitia.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Tarta de caise si smantana

Prajitura cu caise

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...