Separam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile si faina. Turnam aluatul
Separam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile si faina. Turnam aluatul intr-o forma pentru tort, acoperita cu folie de hartie, coacem 10-15 minute la foc mediu, la 180 de grade, apoi , daca s-a racit, indepartam folia si punem blatul inapoi in forma de tort.
Pregatirea cremei: Se amesteca 3 pahare de iaurt nature cu 250 g zahar pudra, si cu 3/4 din piersicile din compot taiate cubulete marunte. Apoi fierbem 1 dl apa cu 20 g gelatina, pe care o amestecam in crema, dupa ce s-a racit, impreuna cu frisca batuta spuma. Umplem forma cu crema si o punem la frigider timp de aprox. 3 ore. Dupa ce s-a racit, iar crema s-a intarit, ornam cu felii din fructele ramase din compot.
Dupa care, fierbem un jeleu din 2 dl zeama din compot, 10 g gelatina si 60 g zahar, pe care-l intindem uniform deasupra, cu ajutorul unei pensule. Daca jeleul s-a intarit, taiem tortul din forma, il ungem lateral cu frisca si cu migdale prajite.
Alte retete dulciuri recomandate
Tiramisu original
Tort de ciocolata
Prajitura nuca