Tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru ca e sezonul, incercam diverse retete in care ciresele si nu numai, sunt vedetele verii! Retete dietetice

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 lg Amidon
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 4 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 16 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 500 g cirese
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 50 ml apa
  • 2 lg Amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • pt. insiropat: apa + zahar dupa gust si coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf cu sarem apoi se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se incorporeaza in spuma. Separat se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize, prin miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (26 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei.

Crema de vanilie:

Ouale se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul si laptele in fir subtire, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca. Se iau separat 3 lg din budinca, iar restul, dupa ce s-a racit, se mixeaza impreuna cu mascarponele pana se obtine o crema fina si pufoasa. Ciresele se spala, se curata de samburi si se pun intr-o craticioara cu zaharul. Se lasa 10-15 minute sa isi lase zeama, apoi se pun pe foc impreuna cu apa. Se lasa sa dea cateva clocite pana se inmoaie ciresele, apoi se adaga amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Pe un platou, se asaza primul blat, se insiropeaza si se toarna jumatate din jeleul de cirese, apoi jumatate din crema de vanilie. Se asaza al doilea blat insiropat si se unge cu restul de jeleu si rema de vanilie. Se pune al treilea blat insiropat. Se da la rece pentru o jumatate de ora. Frisca lichida se mixeaza pana incepe sa devina ferma, dar nu foarte tare. Se amesteca cu budinca pastrata. Se imbraca tortul cu aceasta crema, iar deasupra se fac moatze. Se presara ciocolata rasa, se orneaza cu cateva cirese si se da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii