Tort cu lamii

Pentru blat se bat bine albusurile cu zaharul si un plic zahar vanilat. Se amesteca in compozitia de albus galbenusurile, faina si praful de copt. Se

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina si praf de copt. Crema: 3 lamai
  • 250 ml apa
  • 160 g zahar
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 600 g iaurt
  • 6 foi gelatina

Mod de preparare

Pentru blat se bat bine albusurile cu zaharul si un plic zahar vanilat. Se amesteca in compozitia de albus galbenusurile, faina si praful de copt. Se coace blatul in forma de tort tapetata cu hartie de copt apoi se lasa sa se racesca complet. Trei lamii se spala si se taie felii subtiri apoi se pun la fiert in 250 ml apa rece. Se fierb 5-7 min apoi se scot. Sucul ramas se amesteca cu 160 g zahar si se dau citeva clocote. Se lasa sa se raceasca, se pun feliile de lamaie si se lasa peste noapte sa se patrunda. Se freaca 4 galbenusuri cu 50 g zahar si iaurtul. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in amestecul de iaurt. Se da aceasta crema 30 min la frigider. Albusurile se bat cu 50 g zahar si se amesteca si ele in crema de iaurt. Se pune crema pe blat si se orneaza cu feliile de lamiie. Se pune la fridider cel putin 3 ore inainte de servire.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat...

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca