Tort cu mac

Se amesteca untul cu zaharul si ouale. Se adauga zaharul vanilat si macul macinat, zeama de lamaie, iar apoi praful de copt amestecat cu faina. Se am

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 220 g zahar
  • 60 g unt
  • 2 oua
  • 1 zahar vanilat
  • Zeama de la o lamaie
  • 150 g mac macinat
  • 220 g faina
  • ½ plic praf de copt
  • 6 linguri lapte
  • Gem de fructe
  • 50 ml esenta rom
  • Pentru glazura:
  • 150 g zahar pudra
  • 80 g ciocolata
  • 3-4 linguri apa fierbinte

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul si ouale. Se adauga zaharul vanilat si macul macinat, zeama de lamaie, iar apoi praful de copt amestecat cu faina. Se amesteca bine toate ingredientele si se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu. Dupa ce s-a racit, se taie in doua, se stropeste cu esenta de rom, se unge cu dulceata si se glazureaza cu ciocolata. Se amesteca bine zaharul pudra cu apa fierbinte si ciocolata topita pana devine neteda, dupa care se toarna peste blat si se lasa sa se usuce.

Alte retete de tort recomandate:

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca