Tort cu martipan si ciocolata

Amesteca untul cu faina si adauga zaharul si galbenusul. Intinde aluatul pe o plansa tapetata cu faina si aseaza-l intr-o tava unsa cu unt. Pentru um

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 100 g unt rece
  • 150 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 galbenus. Pentru umplutura: 200 g martipan
  • 65 g zahar
  • 130 g unt
  • 2 oua
  • coaja de la jumatate de lamaie. Pentru glazura: 50 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca
  • 20 g ciocolata cu lapte. Pentru decor: smantana sau frisca

Mod de preparare

Amesteca untul cu faina si adauga zaharul si galbenusul. Intinde aluatul pe o plansa tapetata cu faina si aseaza-l intr-o tava unsa cu unt. Pentru umplutura, amesteca martipanul ras cu zahar si coaja rasa de lamaie. Adauga untul sfaramat, amesteca-l si intre timp adauga cate un ou. Unge umplutura peste aluat si fa diverse forme pe margine cu o furculita. Coace-l la 200 de grade, aproximativ 30 de minute, dupa care lasa-l sa se raceasca complet. Topeste ciocolata maruntita in frisca, in baie de aburi, in timp ce amesteci continuu. Cand s-a racit putin toarn-o peste tort. Topeste ciocolata cu lapte in baie de aburi, sau in cuptorul cu microunde, pune-o intr-un sprit si deseneaza forme peste glazura de ciocolata intarita.
Alte retete de tort recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...