Tort cu martipan si ciocolata

Amesteca untul cu faina si adauga zaharul si galbenusul. Intinde aluatul pe o plansa tapetata cu faina si aseaza-l intr-o tava unsa cu unt. Pentru um

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 100 g unt rece
  • 150 g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 galbenus. Pentru umplutura: 200 g martipan
  • 65 g zahar
  • 130 g unt
  • 2 oua
  • coaja de la jumatate de lamaie. Pentru glazura: 50 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca
  • 20 g ciocolata cu lapte. Pentru decor: smantana sau frisca

Mod de preparare

Amesteca untul cu faina si adauga zaharul si galbenusul. Intinde aluatul pe o plansa tapetata cu faina si aseaza-l intr-o tava unsa cu unt. Pentru umplutura, amesteca martipanul ras cu zahar si coaja rasa de lamaie. Adauga untul sfaramat, amesteca-l si intre timp adauga cate un ou. Unge umplutura peste aluat si fa diverse forme pe margine cu o furculita. Coace-l la 200 de grade, aproximativ 30 de minute, dupa care lasa-l sa se raceasca complet. Topeste ciocolata maruntita in frisca, in baie de aburi, in timp ce amesteci continuu. Cand s-a racit putin toarn-o peste tort. Topeste ciocolata cu lapte in baie de aburi, sau in cuptorul cu microunde, pune-o intr-un sprit si deseneaza forme peste glazura de ciocolata intarita.
Alte retete de tort recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca