Tort cu mere caramelizat

Tortul cu mere caramelizat este foarte usor de pregatit. Este o reteta de tort ce poate fi pregatita rapid, fara prea mari batai de cap, mai ales ca dupa ce-l incercati o data, o sa-l repetati cu siguranta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru topping avem nevoie de:
  • * 1/2 pahar de zahar (250 ml)
  • * 3 mere
  • * 80 g unt
  •  
  • Pentru blat avem nevoie de:
  • * 1 3/4 cani faina
  • * 3/4 cana zahar
  • * 2 oua
  • * 120 g unt
  • * 2 mere
  • * 1 lingurita de scortisoara
  • * 1 lingurita de nucsoara
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • * 1 praf de sare
  • * esente (zahar vanilat si rom)

Mod de preparare

In tava in care se va coace tortul se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze... Cand e gata se adauga untul si se lasa sa se topeasca. Se da caramelul deoparte sa-si dea duhul si se curata merele, se taie felii si se aranjeaza in tava peste caramel.

Untul se spumeaza bine cu praful de sare si cu zaharul, apoi se adauga cate un ou si se bate bine dupa fiecare adaugire. Se adauga esentele, iar apoi faina cernuta cu scortisoara, nucsoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Cele 2 mere se curata de coaja, se rad pe razatoarea mare si se incorporeaza in blat.

Aluatul se intinde cat mai uniform peste mere si se da la cuptorul incins la 180 gr C pana trece proba scobitorii.

Cand e gata, se scoate din cuptor, se lasa 15-20 de minute sa se racoreasca si se rastoarna pe un platou...

Reteta de tort cu mere caramelizat a fost propusa de sophie pe forum culinar.


Tortul cu mere caramelizat merge servit cu frisca, sos de vanilie sau chiar cu o cupa de inchetata, dar mie imi place asa, simplu, sa se simta doar aroma de mar si caramel, cu un usor iz de scortisoara si nucsoara..

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Vazusem de ceva vreme un filmulet cu prepararea acestui tortulet, l-am vizionat dar nu l-am salvat. Nu mai stiu unde l-am...

Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca