Tort cu migdale si mascarpone

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma tare si se omogenizeaza inau

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 90 g unt
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • praf de copt; crema: 5 g gelatina
  • 60 g migdale dulci
  • fin macinate
  • 60 g migdale amare macinate
  • 60 g zahar pudra
  • 50 ml lichior de migdale
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma tare si se omogenizeaza inauntru. Se pune in forma de tort si se coace 40 min. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se moaie gelatina in apa rece. Se amesteca migdalele cu zaharul pudra,lichior, coaja de lamiie si crema mascarpone. Se dizolva gelatina si se incorporeaza in crema. Blatul se taie pe 3 niveluri si se umple cu crema. Se bate frisca si se acopera tortul. Se decoreaza cu migdale.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare a la grec

Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data...

Ciorba de perisoare a la grec
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca