Tort cu morcovei

Cerneti faina adugati condimentele, bicarbonatul si praful de copt si puneti de-o parte. Faceti cuib in mijloc. Bateti ouale bine impreuna cu zaharul

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt nestins
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • 250 ml ulei
  • 185 g zahar brun
  • 4 oua
  • 400 g morcov dat prin razatoarea mare
  • o canuta de nuci taiate in bucati mici

Mod de preparare

Cerneti faina adugati condimentele, bicarbonatul si praful de copt si puneti de-o parte. Faceti cuib in mijloc.

Bateti ouale bine impreuna cu zaharul brown si uleiul si adaugati la faina si condimente.

Cand s-a omogenizat se adauga morcovul ras si nucile si se amesteca incet cu o lingura de lemn

Se coace la foc mic (160 de grade C) timp de o ora si jumatate, acum depinde si de cuptorul fiecareia. Se incearca in mijloc cu o scobitoare.


Se serveste imbracat in crema de unt cu aroma de lamaie sau simplu pudrat cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos