Tort cu morcovei

Cerneti faina adugati condimentele, bicarbonatul si praful de copt si puneti de-o parte. Faceti cuib in mijloc. Bateti ouale bine impreuna cu zaharul

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt nestins
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • 250 ml ulei
  • 185 g zahar brun
  • 4 oua
  • 400 g morcov dat prin razatoarea mare
  • o canuta de nuci taiate in bucati mici

Mod de preparare

Cerneti faina adugati condimentele, bicarbonatul si praful de copt si puneti de-o parte. Faceti cuib in mijloc.

Bateti ouale bine impreuna cu zaharul brown si uleiul si adaugati la faina si condimente.

Cand s-a omogenizat se adauga morcovul ras si nucile si se amesteca incet cu o lingura de lemn

Se coace la foc mic (160 de grade C) timp de o ora si jumatate, acum depinde si de cuptorul fiecareia. Se incearca in mijloc cu o scobitoare.


Se serveste imbracat in crema de unt cu aroma de lamaie sau simplu pudrat cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de menta

O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional...

Lichior de menta
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii