Tort cu mousse de visine

Tortul cu mousse de visine este o reteta minunata si delicioasa de tort cu spuma de fructe ce poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 10 linguri apa
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 200 g faina
  • Crema
  • 300 g visine
  • 300 g frisca
  • 1 lingura gelatina
  • Decor
  • 1 ciocolata
  • 100 g smantana

Mod de preparare

Blatul:

- mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.

Crema:

- visinile (din compot le scurgem bine si le scoatem samburii). Ar merge foarte bine si cu visinele facute dulceata din camara Bunatati din Natura.

Se paseaza cu blenderul (eu am adaugat si 2 linguri de compot). Mixam frisca bine, dupa care o amestecam cu piureul de visine si gelatina.

Asamblarea tortului:

- asezam prima foaie (insiropam cu compot) adaugam crema (eu am adaugat si cateva visine), foaie si insiropam.
Am imbracat tortul cu un strat de frisca si deasupra am turnat ciocolata topita cu smantana.


Tortul cu mousse de visine este delicios si poate fi pregatit pentru orice ocazie festiva.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca