Tort cu nectarine de post

Aceasta delicioasa reteta de tort cu nectarine este un desert delicat, potrivit pentru vara. Unde mai pui ca este o reteta de tort de post!

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 grame faina
  • 100 grame amidon de cartofi
  • 1 pachetel de drojdie
  • 180 grame zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • 500 ml lapte soia
  • 150 grame faina de cocos
  • Un baton de vanilie
  • 90 grame zahar
  • 80 grame amidon de cartofi
  • 2 nectarine
  • Zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un castron amestecati cu telul zaharul, uleiul si apa. Adaugati apoi putin cate putin faina, amidonul de cartofi, drojdia si coaja de lamaie. Turnati aluatul intr-o tava rotunda de copt in care in prealabil ati pus hartie de copt. Se da in cuptorul incins la 180 grade aproximativ o jumatate de ora. Se lasa apoi sa se raceasca complet.

Crema de cocos:

Incalziti pe foc laptele in care adaugati batonul de vanilie (cititi cu atentie pe plic cum se utilizeaza acest baton) si faina de cocos, apoi strecurati pentru a elimina vanilia.
Intr-un castron amestecati amidonul de cartofi cu zaharul. Adaugati putin cate putin din laptele preparat anterior. Puneti apoi crema la foc mic pe aragaz si amestecati continuu 5-10 minute pana cand aceasta se ingroasa. Lasati-o sa se raceasca complet.

Taiati nectarinele pe jumatate, scoateti-le samburele, apoi taiati jumatatile in felii de ½ cm.
Taiati pe jumatate blatul, adaugati crema, deasupra puneti jumatate din nectarinele taiate, adaugati cealalta jumatate de blat, pudrati cu zahar pudra, apoi decorati cu nectarinele ramase. Dati tortul la frigider.

Reteta de tort cu nectarine de post a fost propusa de mariaapostol pe forum culinar.


Tortul cu nectarine de post se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele...

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca