Tort cu nuca insiropat

Dat printr-o baie de sirop aromat cu mirodenii imediat ce este scos din cuptor, acest tort clasic si simplu cu nuca este delicios. In reteta greceasca nu se foloseste faina deloc, dar putina faina va face mai usor tortul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua mari
  • 2 linguri cognac
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 90g zahar tos
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 ligurita cuisoare macinate
  • 20g faina cernuta
  • 2 lingurite praf de copt
  • 35g pesmet
  • 175g miez de nuca
  • Pentru siropul cu mirodenii:
  • 125g zahar tos
  • 150ml apa
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • zeama si coaja de la 1 lamaie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 190 de grade si ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de tort de 23 cm. Intr-un bol mare bateti galbenusurile, cognacul, coaja si zeama de la portocala pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Puneti intr-un blender zaharul, scortisoara, cuisoarele, faina, praful de copt, pesmetul si 150g nuca, pana obtineti granule fine. Puneti amestecul intr-un bol si mixati albusurile pana se intaresc.

Amestecati compozitia cu galbenus cu cea fainoasa, apoi adaugati usor albusurile. Turnati compozitia in tava de tort pregatita si dati-o la cuptor pentru 40 de minute.

Cat timp tortul este la cuptor pragatiti siropul cu mirodenii. Puneti toate ingredientele intr-o oala si amestecati la foc potrivit pana se dizolva zaharul. Asteptati sa dea in clocot si mai amestecati 5 minute. Asteptati sa se raceasca de tot inainte sa-l strecurati.

Maruntiti miezul de nuca ramas. Scoateti tortul din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betigas de lemn. Aranjati deasupra miezul de nuca maruntit, si cu o lingura puneti sirop pe toata suprafata.


Lasati tortul de nuca insiropat sa se raceasca dupa care puteti sa-l serviti.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciulama cu pui si ciuperci

M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!

Ciulama cu pui si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii