Tort cu pere si crema caramel

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la foc potrivit. Gelatina

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat: 100 g ciocolata alba rasa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 g amidon
  • 60 g faina
  • un praf de copt
  • crema: 5 foi gelatina
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • un plic budinca de vanilie
  • deasupra: 4 pere
  • 300ml vin alb
  • 300ml smantana
  • un pachet glazura
  • 40g zahar

Mod de preparare

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la foc potrivit.

Gelatina se pune la muiat. Zaharul se caramelizeaza si se toarna 450 ml lapte. Se da in fiert. Restul laptelui se amesteca cu praful de budinca si se toarna peste laptele clocotind. Se fierbe budinca. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza gelatina. Se spala perele si se taie in 4. Vinul, zaharul si scortisoara se fierb si se dizolva inauntru plicul de glazura. Frisca se bate si se amesteca cu crema de budinca.

Peste blat se pune crema, apoi perele si glazura. Se da tortul la rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gofre cu visine

Ador aparatul de gofre Duraceramic Breville pe care l-am castigat la un concurs cu ceva timp in urma, asa ca l-am pus la...

Desert gofre cu visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca