Tort cu piersici si capsuni

Un tort rapid, racoritor si fara coacere.

Portii
10
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g capsuni + 3 linguri zahar;
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri);
  • o conserva cu compot de piersici decojite (820 g);
  • un plic de gelatina (10 g);
  • 100 ml apa rece;
  • 700 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 18 capsuni pentru decor;
  • bilute colorate din zahar, pentru decor.

Mod de preparare

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca. Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea. Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica. Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie. se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar). Se pune o cratita cu apa la foc. Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur. Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava. Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot. Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie. se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar). Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur. Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava. Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot. Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii