Tort cu piersici si stafide

Tort cu piersici si stafide este o delicioasa reteta de vara. Pentru aceasta reteta de tort cu fructe aveti nevoie de piersici si stafide.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 400 g zahar
  • 4 plicuti gelatina
  • 600 ml frisca
  • ananas
  • piersici
  • stafide
  • pere
  • 1 esenta de vanilie
  • Blat:
  • 6 oua
  • 7 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Tort cu piersici si stafide este o delicioasa reteta de vara. Pentru aceasta reteta de tort trebuie sa faceti mai intai blatul.

Separati oale. Albusurile trebuie batute spuma, cu zahar. La acestea adaugati apoi galbenusurile, dupa aceea faina cernuta impreuna cu zahar si uleiul. Se amesteca bine si apoi se pune in cuptor circa 30 de minute. Dupa ce a trecut testul scobitorii scoateti blatul pe o tava sa se raceasca. Cand s-a racit se taie in doua pe orizontala.


Pentru crema puneti intai gelatina la inmuiat in suc de compot.Apoi amestecati ouale cu zaharul si puneti pe foc mic sau la baie de aburi, pana se ingroasa compozitia . Se amesteca cu gelatina si se da apoi la rece.

Fructele tocate marunt se scurg de zeama si se amesteca cu crema de mai sus. se pune o foaie de blat in tava in care aranjam tortul, crema, apoi a doua foaie. Se acopera si se da la rece peste noapte sau cel putin 4 ore.
Se rastoarna si se decoreaza cu frisca si trandafiri din frisca.


Tortul cu piersici si stafide se serveste taiat felii dupa ce a stat cateva ore la rece.
Pentru blat ar fi foarte folositoare o tava de la Kitchen Shop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Ideal pentru aperitiv sau ca antreu acompaniate de o salata verde . Vedeti aicea si reteta clasica indiana cu curry si...

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca