Retete dietetice
Punem visinele pe foc, pana dau in clocot. Le punem intr-o strecuratoare. Caramelizam 2 linguri de zahar si stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Frecam untul moale cu zaharul pudra, adaugam treptat smantana si apoi iaurtul.
Punem gelatina sa se inmoaie.
Mixam smantana pentru frisca. Punem gelatina pe foc pana se topeste, apoi turnam in fir subtire peste compozitia de iaurt si unt. Adaugam si frisca batuta. Punem folie intr-un vas, turnam jumatate din crema, apoi asezam visinele tavalite prin razatura de ciocolata. Impingem putin visinele in crema, apoi asezam piscoturile usor inmuiate in siropul de caramel. Repetam procedura cu al doilea strat de crema, visine si piscoturi. Invelim vasul cu folie si introducem la frigider pana dimineata, cand rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac. Eu am ornat cu sirop de visine, ornamente de ciocolata si visine tavalite prin zahar.
Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti