Tort cu visine si ciocolata

Tortul cu visine si ciocolata este o reteta vesela si colorata, usor de preparat potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort
  • * 8 oua
  • * 8 linguri de zahar
  • * 8 linguri de faina
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 praf de copt cu sofran
  • * esenta de vanilie
  • Pentru crema de visine
  • * 2 oua intregi
  • * 4 linguri de zahar
  • * 250 g visine (fara samburi)
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 1 plic gelatina
  • Preparare crema de ciocolata
  • * 150g ciocolata cu crema de coniac
  • * 250g unt
  • * 200g zahar
  • * 3 oua
  • * 3 linguri apa
  • * 1ingura esenta de rom
  • Pentru decor folosim
  • * piscoturi
  • * frisca
  • * ciocolata rasa
  • * lamaie verde
  • * fructe

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat, si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu putina apa minerala, esenta de vanilie si se toarna peste albusuri.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut.
Dam tava la cuptor pentru 25- 30 minute.

Preparare crema de visine

Ouale cu zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa si apoi se lasa la rece.

150 g visine le facem piure prin blender si le amestecam cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul, apoi lasam la racit.

Frisca batuta dar nu foarte tare ,am amestecat cu crema de oua ,cu pireul de visine ,apoi am pus gelatina hidratata
in cateva linguri de apa calda .

Restul de visine le amestecam in crema.

Preparare crema de ciocolata

Se pun pe baie de abur ouale,zaharul ,apa ai se bat pana devine o crema spumoasa,apoi se ia de pe foc si se pune
ciocolata si esenta de rom, se bate pana se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Se spumeaza untul si se amesteca cu crema de ciocolata.

Ambele creme se lasa la rece pentru cel putin 30 minute.

Asamblare si decorare tort

3

Blatul racit se taie in 3 parti egale, si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de vanilie.
In tava in care am copt blatul asezam o foaie de hartie de copt, apoi primul blat crema de visine al doilea blat, crema de ciocolata si apoi ultimul strat de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.

Mutam tortul pe un platou, de jur imprejur il imbracam in piscoturi, iar deasupra blatului punem frisca si decoram cu felii de lamaie verde, fructe si fulgi de ciocolata.


Tortul cu visine si ciocolata se lasa la rece doua ore dupa care se poate servi. Ca sa tina piscoturile, crema cu care ungeti blaturile o lasati sa "curga" si pe dinafara si o intindeti bine cu ajutorul unui cutit mai lat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca