Tort cu visine si migdale

Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm. Amestecati faina c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 175g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50g migdale macinate
  • 175g unt sau margarina la temp.camerei
  • 175g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa fin si suc de la o portocala
  • Ingrediente ptr stratul de deasupra: 900g visine fara samburi
  • 1 00ml suc de coacaze negre
  • 1/2 pachet de gelatina
  • 225g peltea de coacaze rosii
  • 175 ml frisca lichida(29-35% grasime)
  • 50g fulgi de migdale prajiti usor

Mod de preparare

Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade.

Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm.

Amestecati faina cu praful de copt, scortisoara, migdalele macinate, untul sau margarina,zaharul, ouale, coaja de portocala si 2 linguri suc de portocale.

Bateti bine compozitia 3-4 min. pana cand devine afanata si pufoasa.

Asezati jumatate din compozitie in forma si puneti deasupra jumatate din cantitatea de visine.

Puneti cu grija deasupra restul de compozitie.

Coaceti timp de 45-50 min. pana cand blatul devine auriu si consistent la atingere.

Lasati-l sa se raceasca 10 min., apoi scoteti-l din forma pe un gratar si lasati-l pana se raceste complet.

Spalati forma si tapetati marginea cu hartie pergament.

Aceasta trebuie sa depaseasca inaltimea marginii cu cca. 5cm.

Reasezati blatul in forma tapetata.

Ptr.glazura:incalziti sucul de coacaze intr-o cratita mica, presarati gelatina si amestecati pana se incorporeaza complet.

Incalziti pelteaua de coacaze pana devine lichida.

Amestecati-o cu sucul de coacaze si lasati-o sa se ingroase.

Asezati restul de visine deasupra blatului.

Cand pelteaua incepe sa se ingroase,intindeti-o cu ajutorul unei perii peste visine.

Lasati tortul la rece timp de 2 ore pana cand stratul de deasupra se intareste complet.

Scoateti cu grija blatul din forma.

Bateti frisca pana se intareste si intindeti-o pe marginea prajiturii.

Ornati apoi marginea prin presare cu fulgi de migdale.


Reteta Tort cu visine si migdale a fost propusa de adriana marcela

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogoșari întregi murați

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...

Gogoșari întregi murați
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii